Linkovi

Lebron odveo Klivlend u polufinale Istoka


Lebron Džejms, košarkaš Klivlend Kavalirsa u drugom poluvremenu sedme utakmice prvog kola Istočne konferencije protiv Indijana Pejsersa (Foro: AP/Tony Dejak)
Lebron Džejms, košarkaš Klivlend Kavalirsa u drugom poluvremenu sedme utakmice prvog kola Istočne konferencije protiv Indijana Pejsersa (Foro: AP/Tony Dejak)

Košarkaši Klivlenda poslednji su učesnik druge runde plej'ofa NBA lige, pošto su u 7. odlučujućoj utakmici serije pobedili Indijanu - 105:101, manje od 48 sati posle debakla u Indijanpolisu, kada su ih Pejsersi deklasirali sa 34 poena razlike.

Kao i svaki put od povratka u Klivlend, Lebron Džejms, po mnogima najbolji košarkaš današnjice, preuzeo je stvari u svoje ruke i sa 45 poena, 9 skokova i 7 asistencija predvodio svoj tim do trijumfa, kojim je sačuvao svoju nepobedivost u prvom kolu plej-ofa. Džejms je od dolaska u ligu 2003. godine dobio svih 13 serija prvog kola doigravanja u kojima je učestvovao sa Klivlendom i Majamijem.

Pored Džejmsa, odličnu partiju pružio je Tristan Tompson, koji je u prvih šest utakmica serije igrao svega 24 minuta, a sada ostvario "dabl-dabl" - 15 poena i 10 skokova. Veteran Džordž Hil, koji je propustio prethodne tri utakmice zbog bolova u leđima, ubacio je 11 poena, za 19 minuta u drugom poluvremenu, 11 je postigao i Džej Ar Smit, dok je Kevin Lav ubacio četiri trojke, ukupno 14 poena.

Najbolji u poraženom timu bili su Viktor Oladipo sa 30 i Deren Kolison sa 23 poena.

Klivlend sada putuje u Toronto, gde se prve dve utakmice polufinala Istoka igraju u utorak i četvrtak.

U drugoj utakmici nedeljnog programa, Hjuston je poveo protiv Jute sa 1-0 u seriji - 110:96. Sjajnu partiju pružio je Džejms Harden - 41 poen, 8 skokova, 7 asistencija, Kris Pol je završio sa 17, a Klint Kapela 16 poena i 12 skokova.

XS
SM
MD
LG