Linkovi

Lavrov u dvodnevnoj poseti Beogradu


Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov
Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov doći će u dvodnevnu posetu Beogradu, rekao je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, odgovarajući na pitanja o eventualnim "šumovima" između Beograda i Moskve.

"Koliki su šumovi između dokaz za to jeste i poseta ministra Lavrova koja sledi i koja će biti dva dana ovde. Ministar Lavrov je naš veliki prijatelj, naravno kao i predsednik Putin, i da tu postoje neki šumovi, do posete verovatno ne bi ni došlo", rekao je Selaković za TV Prva.

Neki mediji u Srbiji su objavili da će Lavrov u posetu Srbiji doći 28. i 29. oktobra i da će se sastati sa predsednikom Srbije.

Prethodno je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko negirao pisanje medija da će ruski predsednik Vladimir Putin otkazao posetu Srbiji zbog, navodno, otopljavanja odnosa Beograda i Vašingtona.

Nikola Selaković je rekao da se predsednik Srbije "nekoliko puta čuo sa predsednikom Rusije" i da je svaki od tih razgovora bio "potvrda izuzetnih odnosa Srbije i Rusije i presdsednika dve zemlje".

"Ja sam uveren da će doći prvom prilikom kada to bude moguće, a predsednik Putin je ozbiljan državnik i zna kada se putuje kada se ne putuje", rekao je generalni sekretar predsednika Srbije.

Dodao je da će Hram svetog Save u Beogradu, na čije je otvaranje navodno trebalo da dođe Vladimir Putin, biti otvoren početkom decembra.

XS
SM
MD
LG