Linkovi

Lekari u Gračanici upozoravaju na alarmantno stanje u zdravstvu, direktor KBC tvrdi da je sve u redu


Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i direktor KBC Priština sa sedištem u GračaPomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i difrektor KBC Priština sa sedištem u Gračanici Bratislav Lazić poz
Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i direktor KBC Priština sa sedištem u GračaPomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i difrektor KBC Priština sa sedištem u Gračanici Bratislav Lazić poz

Lekari Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici Ratko Perenić i Dragan Perić tvrde da je situacija u zdravstvu na teritoriji Opštine Gračanica alarmantna i da će za godinu dve ostati bez kadrova. S druge strane, direktor KBC-a Bratislav Lazić kaže da je sve u najboljem redu, ali ipak priznje da nedostaje pojedina oprema.

Zdravstvo nam propada, za godinu ili dve nećemo imati dovoljno kadrova, rekao je odbornik Skupštine opštine Gračanica iz Srpske liste Ratko Perenić, koji je i lekar KBC-a Priština sa sedištem u Gračanici

„Hajde sada odvedite nekog svog pacijenta na 'hirurgiju', da vidimo da li će moći da mu se pruži adekvatna hirurška intervencija. Sad, ovog trenutka. Ljudi, o tome vam pričam. Ja sam već jednom rekao – zdravstvo je, kakvo smo ga doneli iz Prištine ovde, na tom je nivou. Nemamo CT aparat. Perić moli za jedan CT. Ne možete da me ubedite da ne može da se dobije. Naš narod ide odavde, tako bolesni, idu i plaćaju sve to privatno“, kazao je Perenić na sednici Skupštine opštine Gračanica.

Lekari u Gračanici upozoravaju na alarmantno stanje u zdravstvu, direktor KBC tvrdi da je sve u redu
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

Perenić, koji je i na prethodnim sednicama govorio o problemima u zdravstvu u opštini Gračanica, istako je da je svestan da će zbog ovoga što je rekao snositi posledice i pritiske. Podršku Pereniću pružio je njegov kolega lekar i odbornik Dragan Perić, rekavši da su iznete samo činjenice.

“Stvarno, svaki dan nam je sve teže i teže, trebalo bi država da ulaže u naše zdravstvo. Imamo samo neku verbalnu, nemamo stvarnu podršku, a ne da recimo stalno menjamo direktore“, kazao je odbornik Srpske liste i lekar KBC-a u Gračanici Dragan Perić.

S druge strane, direktor KBC-a u Gračanici Bratislav Lazić tvrdi da ova ustanova funkcioniše bez ikakvih problema.

„Narod nema razloga da brine, stabilno funkcionišemo imamo sve što nam je neophodno i što nam je potrebno i siguran sam da će to zahvaljujući Republici Srbiji i svim organima Republike Srbije koji brinu o nama, biti nastavljeno i dalje u kontinuitetu“, rekao je direktor KBC-a u Gračanici Bratislav Lazić.

Na pitanje novinara kako ocenjuje tvrdnje svojih kolega Perenića i Perića koji su i odbornici u Skupštini opštine Gračanica da zdravstvo u Gračanici „propada“ Lazić je odgovorio:

„Treba da se obrate na jedan argumentovan način i da sukobom argumenata dođemo do prave istine. Ja ovakve konstatacije ne prihvatam“, rekao je Lazić

Na konstataciju novinara da su na primer Perenić i Perić kazali da KBC nema takozvani CT aparat Lazić, koji je samo minut pre toga rekao da imaju sve što im je neophodno, priznao da CT aparat ipak nemaju.

„CT aparat mi nemamo, ali ga posedujemo u Kosovskoj Mitrovici, tako da uvek kada postoji potreba za dodatnom dijagnostikom mi tu proceduru možemo vrlo uspešno i sprovodimo je vrlo uspešno i imamo kvalitetnu dijagnostičku proceduru onako kako ona to i treba da bude“, kazao je Lazić.

Danas je bila jedna od retkih prilika kada su novinari mogli da postavljaju pitanja direktoru KBC-a Bratislavu Laziću, jer je u Gračanicu došla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov, koja je KBC-u Priština sa sedištem u Gračanici uručila rendgenski aparat, koji je u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo I Metohiju obezbedio Fond za zdravstveno osiguranje Republike Srbije.

XS
SM
MD
LG