Linkovi

Toronto na korak od istorijske titule


Duel Kavaija Lenarda i Kleja Tompsona u prvom poluvremenu četvrte utakmice finala NBA plej-ofa (Foto: AP/Ben Margot)
Duel Kavaija Lenarda i Kleja Tompsona u prvom poluvremenu četvrte utakmice finala NBA plej-ofa (Foto: AP/Ben Margot)

Košarkaši Toronta pobedili su Golden Stejt - 105:92 u četvrtoj utakmici finala NBA plej-ofa i poveli sa 3-1 u finalnoj seriji, koja se igra do četiri pobede.

Reptorsi će u ponedeljak uveče u svojoj "Skošiabenk areni" imagti priliku da osiguraju prvu titulu u istoriji kluba, i prvu od osnivanja NBA lige za tim koji nije iz SAD.

Zvanični šampioni ponovo su bili bez povređenog Kevina Durenta, ali su se u tim vratili Klej Tompson i Kevon Luni, koji su propustili treću utakmicu, što je domaćima donekle "dalo krila" u prvom poluvremenu kada su u jednom trenutku imali 11 poena viška.

Međutim, gosti su se vratili, u trećoj četvrtini preuzeli kontrolu i praktično do kraja održavali razliku na između sedam i 16 poena.

Apsolutno sjajan bio je Kavai Lenard sa rekordnom karijere u finalu plej-ofa - 36 poena, ali i 12 skokova. Čak 17 poena, lider Reptorsa ubacio je u ključnoj trećoj četvrtini. Pored njega istakao se Serž Ibaka sa 20 poena, Paskal Sijakam je postigao 19, a Kajl lauri 10, uz 7 asistencija.

S druge strane, najbolji su bili Klej Tompson sa 28 i Stef Kari sa 27 poena, dok je Drejmon Grin bio blizu "tripl-dabla" - 10 poena, 12 asistencija, 9 skokova.

XS
SM
MD
LG