Linkovi

Golden Stejt izjednačio, presudila serija 18:0 na početku treće četvrtine


Stefan Kari i Drejmond Grin proszlavljaju koš u poslednjoj četvrtini druge utakmice finala NBA plej-ofa (Foto: Reuters/Kyle Terada-USA TODAY Sports)
Stefan Kari i Drejmond Grin proszlavljaju koš u poslednjoj četvrtini druge utakmice finala NBA plej-ofa (Foto: Reuters/Kyle Terada-USA TODAY Sports)

Zvanični šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi pobedili su Toronto u drugoj utakmici final plej-ofa - 109:104 i izjednačili na 1-1 u seriji, koja se sada seli u Ouklend.

Toronto je bio znatno bolji tim u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo sa samo pet poena razlike za domaće. Voriorsi su onda "otvorili" treću četvrtinu serijom 18:0 i tu praktično "prelomili" meč.

Reptorsi skoro šest minuta nisu postigli poen na početku trećeg perioda, a najbliže što su prišli u poslednjoj četvrtini bilo je minus dva, 26 sekundi pre kraja. Deni Grin je poogodio trojku za 106:104, a u sledećem napadu Andre Igudala uzvratio na isti način, što je bio jedini koš gostiju u poslednjih pet i po minuta utakmice.

Preostalih šest sekundi bili su formalnost za tim, koji je osvojio tri titule u poslednje četiri godine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 25 poena, Stef Kari je ubacio 23, a Drejmon Grin zamalo ponovo imao "tripl-dabl" (17 poena, 10 skokova, 9 asistencija). Odličnu partiju pružio je i Demarkus Kazins sa 11 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Kod Reptorsa, najbolji je bio Kavai Lenard sa 34 poena i 15 skokova, Fred Van Vlit je ubacio 17, Kajl Lauri 13, a Paskal Sijakam 12 poena.

Sledeće dve utakmice igraju se u Kaliforniji,a prva je u sredu uveče.

XS
SM
MD
LG