Linkovi

Ponovo rekord u Srbiji - 3.536 novozaraženih i 21 preminula osoba


Na bolničkom lečenju je 2.959 pacijenata, od kojih su 143 na respiratorima. Od početka epidemije od korona virusa je obolelo 70.424, a zvanično je registrovano ukupno 936 preminulih. (Foto: AP Photo/Darko Vojinovic)
Na bolničkom lečenju je 2.959 pacijenata, od kojih su 143 na respiratorima. Od početka epidemije od korona virusa je obolelo 70.424, a zvanično je registrovano ukupno 936 preminulih. (Foto: AP Photo/Darko Vojinovic)

U Srbiji je u protekla 24 sata, do srede u 15 sati, od koronavirusa preminula 21 osoba, a novozaraženih je 3.536 od 12.414 testiranih uzoraka, što je najveći broj novozaraženih na dnevnom novou od početka epidemije 6. marta.

Na bolničkom lečenju je 2.959 pacijenata, od kojih su 143 na respiratorima. Od početka epidemije od korona virusa je obolelo 70.424, a zvanično je registrovano ukupno 936 preminulih.

Do sada je tretirano je 1.455.156 osoba, a procenat smrtosti je 1,33 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije u sredu da je danas najteži dan po broju umrlih i obolelih od koronavirusa, ne precizirajući odmah o kojim brojevima se radi.

"Danas je najteži dan zvanično što se tiče pandemije kronavirusa, po broju umrlih i zaraženih, ali smo i sa svim tim, propricionalno broju stanovnika, među pet najboljih evropskih zemalja", rekao je Vučić uoči ceremonije dodele odlukovanja institucijama i pojedincima koji su se istakli u borbi protiv Kovida 19, prenosi FoNet.

Vreme za pojačavanje mera u Beogradu

"Vreme je i za pojačavanje kontrola i za pojačavanje mera, mislim da je sutra trenutak da uvedemo nove mere, da ih oročimo na određeni period, pratimo rezultate i da se tome prilagođavamo", izjavio je u sredu gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je za TV Prva rekao kako očekuje da će se sutra na sednici Krzinog štaba doneti odgovorne mere i ponovio da je Grad Beograd spreman da svaku meru koja se donese sprovede kao i do sada.

"Kao lekar uvek razmišljam o tome da je neophodno sačuvati zdravlje stanovništva i voditi računa i o zdravstvenom sistemu koji mora funkcioniše i tome moramo svi dati doprinos, ali kao gradonačelnik sam svestan da nema moderne medicine bez funkcionisanja privrede", istakao je Radojičić.

On je ponovio da javni prevoz nije ključna tačka kada je prenošenje virusa u pitanju, već su to žurke, noćni klubovi, mesta gde se u zatvorenom prostoru bez maske provodi više vremena, prenosi FoNet.

XS
SM
MD
LG