Linkovi

Rekordan broj novozaraženih u Srbiji, preminulo još 14 osoba


Infektivna klinika u Beogradu
Infektivna klinika u Beogradu

U Srbiji je u protekla 24 sata od koronavirusa preminulo još 14 osoba, čime je broj umrlih od početka epidemije porastao na 915.

Registrovano je još 2.823 novozaraženih što je najveći broj slučajeva zabeležen na dnevnom nivou od početka pandemije. Testiran je 13.091 uzorak.

Na bolničkom lečenju su 2.764 osobe, a na broj pacijenata na respiratorima je porastao ja 126.

Nadležni upozoravaju da su bolnice već pune, a pune se i one koje su privremeno namenjene lečenju obolelih od kovida.

U privremenoj bolnici Beogradskoj areni su trenutno smeštena 434 pacijenta, izjavio je koordinator te bolnice Vlado Batinožić i dodato da je više od 250 pacijenata na kiseoniku. Arena ima 510 kreveta.

On je za RTS precizirao da su u Areni smešteni pacijenti sa teškom kliničkom slikom i da imaju upale pluća. Upoređujući aktuelnu kliničku sliku sa onom u prethodnim periodima, Batinožić je kazao da su sada pacijenti u težem stanju.

U Nišu se otvara privremena kovid bolnica u hali Čair u kojoj će biti 190 kreveta, rekao je za RTS koorodinator te bolnice Goran Mitrović.

Krizni štab u četvrtak o novim merama

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će u četvrtak biti održana sednica Kriznog štaba i da očekuje da se "nađe balans između zdravlja stanovništva i ekonomije", prenosi Fonet.

Mediji su preneli da bi Krizni štab u četvrtak mogao da donese odluku da radno vreme kafića bude skraćeno do 20 ili 21 sat, a da je drastičnija mera koja je manje izvesna, njihovo zatvaranje.

Radojičić je za TV Pink rekao da je očekivano da veliki grad poput Beograda ima i veliki broj zaraženih i da su najveći izvor zaraze mesta grupnog okupljanja.

Gradonačelnik je rekao da u Beogradu ima 2.300 ugostiteljskih objekata i da samo pet odsto krši propisane mere, a da ih ostai poštuju.

Radojičić je rekao da je od jula sprovedeno 1.758 kontrola i da je napisano 375 prekršajnih naloga, a da su tri lokala dobila rešenje o zatvaranju.

XS
SM
MD
LG