Linkovi

Još šestoro umrlih od Kovida 19, još 359 novih slučajeva


Coronavirus Serbia
Coronavirus Serbia

U Srbiji je u protekla 24 sata od koronavirusa umrlo je šest osoba, što je najveći registrovan broj preminulih u proteklih nekoliko nedelja. Ukupan broj žrtava je 287, objavljeno je na sajtu covid19.rs

Registrovano je još 359 novo obolelih, a testirano je 9.013 osoba.

Povećan je i broj aktivnih slučajeva, a na respiratoru je trenutno 81 osoba, prema ovim podacima.

Beograd je označen kao jedno od žarišta epidemije, uz Novi Pazar i Tutin.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će KBC Dragiša Mišović i Zvezdara ponovo biti vraćene u sistem kovid bolnica, a da je bolnica Dragiša Mišović popunjena već 90 odsto, prenosi Fonet. Od vikenda će u kovid režimu biti i Zemunska bolnica.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da je klinčka situacija "vrlo ozbiljna" i da je veliki broj paceijanta sa ozbiljnom kliničkom slikom.

O situaciji u Novom Pazaru je za RTS govorio ministar trgovine Rasim Ljajić - on kaže da je trenutno na bolničkom lečenju 104 pacijenta, a da ih je bilo 123. Istakao je da su Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu potrebni infektolozi, pulmolozi, anesteziolozi i internisti.

On nije direktno odgovorio na pitanje ko snosi odgovornost za aktuelnu epidemiološku situaciju na području Novog Pazara i Tutina.

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević rekla je za TV Prva da je teza da je vanredno stanje ukinuto zbog izbora "potpuna smejurija" i da se glasalo šest nedelja posle ukidanja vanrednog stanja.

XS
SM
MD
LG