Linkovi

Novih 100 slučajeva zaraze u Srbiji, otvaranje granica 1. juna


Radnici u laboratoriji za analizu uzoraka na Kovid 19 "Vatreno oko"

U Srbiji je u proteklih 24 sata ponovo registrovano 100 novih slučajeva obolelih od koronavirusa, što je veći broj nego prethodnih dana. Ukupno je zaraženo 10.833 ljudi.

Preminulo ih je ukupno 235, u poslednja 24 sata umrla je jedna osoba.

U bolnicama je 766 ljudi, 13 je na respiratorima, a broj izlečenih se povećao na 5.067.

Otvaranje granica sa susednim zemljama i Grčkom od 1. juna

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija od 1. juna u
potpunosti otvoriti granice sa BiH, Crnom Gorom, Albanijom i Severnom Makedonijom, a u sistemu otvorenih granica, što podrazumeva da više nisu potrebni testovi i karantin za one koji ulaze u Srbiju, od 1. juna će se naći i Grčka i Bugarska, a od 15. juna i Rumunija.

Dačić ja za TV Prva rekao da je Srbija apsolutno spremna da se otvori potupno, bez karantina i testova, ali da ne zna da li su i druge zemlje spremne za to.

Stručni deo Kriznog štaba je preporučio da od 22. maja za ulazak u Srbiju neće biti potrebni testovi niti posebne dozbole, kako za domaće, tako i za strane državljane. Ovu preporuku treba još da potvrdi Vlada na sednici u četvrtak.

Testiranje na lični zahtev 6000 dinara

Građani koji nemaju simptome koronavirusa, a žele da se testiraju moraće da uplate 6.000 dinara na jedinstveni račun koji će biti iskatnut na sajtu Covid19, i potom sa tom uplatnicom mogu da odu u bilo koji zavod za javno zdravlje ili dom zdravlja, rekla je direktorka Fonza za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škorić.

Ona je za RTS rekla da će građani koji imaju simptome, kao i oni kojima je test neophodan zbog odlaska na neku operaciju ili su bili u kontaktu sa zaraženima - i dalje moći da se testiraju besplatno.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG