Linkovi

Đoković osmi put u finalu Ju Es Opena, za treću titulu protiv Del Potra


Novak Đoković slavi pobedu u polufinalu Ju Es Opena nad Keijem Nišikorijem (Foto: AP/Seth Wenig)
Novak Đoković slavi pobedu u polufinalu Ju Es Opena nad Keijem Nišikorijem (Foto: AP/Seth Wenig)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u svoje osmo finale Otvorenog prvenstva SAD, pobedom u polufinalu nad Japancem Keijem Nišikorijem - 6:3, 6:4 i 6:2.

Za treću titulu u Njujorku, 14. na grand slemovima, 6. nosilac će u nedelju igrati protiv Argentinaca Huana Martina del Potra, kojem je najbolji teniser sveta Rafael Nadal predao meč

U trenutku prekida, posle dva sata i jedan minut igre, Del Potro je vodio sa 2:0, po setovima 7:6 (3) i 6:2.

Nadal je posle meča izjavio da je predao meč zbog bolova u kolenu, i da misli da se radi o upali tetive, koja zahteva mirovanje, a ne nekoj povredi koja zahteva intervenciju. Nije želeo da spekuliše koliko će pauzirati.

Đoković je u reprizi polufinala Ju Es Opena iz 2014. godine, potpuno dominirao nad Nišikorijem. Oduzeo mu je servis odmah na početku meča, a zatim ga sigurno čuvao do kraja prvog seta, propustivši nekoliko prilika za ubedljiviji trijumf.

U drugom je odmah napravio pritisak na Nišikorijev servis gem, ali nije uspeo da iskoristi nekoliko prilika za "brejk", da bi u prvom gemu na svoj servis spasao jedine dve prilike koje je Japanac imao da mu oduzme servis. Jedini "brejk" u drugom setu Đoković je ostvario u 5. gemu, i prednost sačuvao do kraja.

U trećem setu, Đoković je dva puta oduzeo servis Nišikoriju, i posle dva sata i 23 minuta došao do 14. uzastopne, ukupno 16. pobede u njihovim međusobnim duelima.

Nedeljni meč biće 18. između Đokovića i Del Potra, Srbin vodi 13:4, uključujući 4:0 na grand slemovima i 2:0 na Ju Es Openu. Ove godine nisu igrali, ali je Novak dobio poslednja tri susreta u 2017. Biće to njihov prvi duel u finalu grand slema.

Pobedniku turnira pripašće ček na 3,8 miliona dolara, i 2.000 poena za svetsku rang-listu.

XS
SM
MD
LG