Linkovi

Izvinjenje zbog netačne vesti o koronavirusu


Redakcija Glasa Amerike na srpskom jeziku izvinjava se zbog vesti koja je juče oko 10 minuta greškom bila postavljena na našoj veb stranici - GlasAmerike.net. Netačna vest glasila je da Glas Amerike nezvanično saznaje da je u Srbiji zabeležen prvi smrtni slučaj od koronavirusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak apelovao da se ne šire lažne vesti i da ljudi ne nasedaju na njih.

"Molim vas da se nikada više ne dogodi da dva dana moramo da se izvinjavamo ljudima da njihovi bližnji nisu stradali, jer je Glas Amerike objavljivao i društvene mreže prenosile da su neki umrli. Molim da se ne šire laži", rekao je Vučić, koji je dodao da je za sada, od 24 zaraženih osoba u Srbiji, 15 pacijenata u bolnicama, a jedan od njih na respiratoru.

Glas Amerike žali što je deo javnosti doveo u zabludu, posebno u trenutku kada je ceo svet u stanju velike zabrinutosti zbog koronavirusa. Zato je danas, možda i više nego ikada ranije izuzetno važno objavljivati tačne i proverene informacije, što je i princip rada Srpskog servisa Glasa Amerike u dosadašnjih skoro 77 godina postojanja.

Redakcija Glasa Amerike na srpskom jeziku nastojaće da i u budućnosti objektivno, tačno i pravovremeno izveštava o svim važnim temama za našu publiku u Srbiji i regionu.

XS
SM
MD
LG