Linkovi

Blumberg ulaže 100 miliona dolara u Bajdenovu kampanju na Floridi


Majkl Blumberg na debati demokrata, dok je još učestvovao u trci za predsedničkog kandidata
Majkl Blumberg na debati demokrata, dok je još učestvovao u trci za predsedničkog kandidata

Majkl Blumberg, koji je na svoju neuspelu trku za predsedničkog kandidata Demokratske strane potrošio milijardu dolara, najavio je da će uložiti najmanje 100 hiljada dolara kako bi pomogao kampanji Džozefa Bajdena na Floridi.

Blumbergova odluka da finansira Bajdenovu kampanju na Floridi doneta je 51 dan pred predsedničke izbore, a u ovoj saveznoj državi je tesna trka između Bajdena i Trampa.

"Majk Blumberg pomaže u tome da se smeni Tramp, pogotovo u državama čiji su glasovi odlučujući", rekao je njegov savetnik Kevin Šiki i objansio da će Blumbergova donacija na Floridi omogućiti Bajdenovoj kampanji da ulaže više novca u druge ključne države, poput Pensilvanije.

Predsednik Donald Tramp na ovu vest je reagovao na Tviteru komentarom da je "mislio da je "mini Majk" završio sa demokratama" i poručio mu da "umesto toga spasi Njujork".

Kampanja na Floridi najskuplja je za oba kandidata jer ta država nosi 29 glasova elektora i može da odluči izbore.

Tramp je 2016. dobio 113.000 glasova više od Bajdena na Floridi, a u međuvremenu je tamo prijavio i svoje boravište.

Istraživanja pokazuju da je Bajden na Floridi trenutno u jako maloj prednosti i da u odnosu na raniji status demokrata ima veću podršku starijih, ali manju među latino populacijom.

Trampova kampanja saopštila je da je tokom avgusta sakupila 210 miliona dolara, dok je Bajden probio mesečni rekord sa 364,5 miliona.

Predsednik SAD je ranije rekao da je spreman da, ako treba, uloži i svoj novac u svoju kampanju.

Blumbergovi saradnici kažu da će novac uložen u Bajdenovu kampanju na Floridi prvenstveno biti usmeren na pridobijanje latino birača.

Sa druge strane, grupa "America First Action Inc" koja podržava Trampa, najavila je da će u reklame protiv Bajdena uložiti 12,7 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG