Linkovi

Istraga o koncertu u Njujorku zbog kršenja pravila distanciranja


Nastup Čejnsmokersa u januaru 2020 u Majamiju. (Foto: AP)
Nastup Čejnsmokersa u januaru 2020 u Majamiju. (Foto: AP)

Vlasti Njujorka otvorile su istragu o drajv in koncertu muzičke grupe Čejnsmokers na Lond Ajlendu tokom vikenda, pošto je došlo do kršenja mera socijalne distance.

Na koncertu u subotu u Sautemptonu bile su hiljade judi, a zarada je išla u dobrotvorne svrhe.

Guverner Njujorka Endrju Kuomo napisao je na Tviteru da se na snimku koncerta vidi kršenje socijalne distance,.

"Šokiran sam. Sekretarijat za zdravstvo će početi istragu i neće biti tolerancije za nezakonito i bezobzirno ugrožavanje javnog zdravlja".

Koncert je, sudeći po zvaničnoj internet stranici, trebalo da bude drajv in događaj sa socijalnom distancom, za maksimum 600 vozila. Posetioci su morali da drže određeni razmak između vozila i smeli su da izađu samo do toaleta, i da tada nose masku.

Međutim, snimci koncerta pokazuju ljude kako stoje jedni pored drugih, mnogi bez maski. U Njujorku su zabranjena okupljanja preko 50 ljudi, ako nije neophodno. Kazna je do hiljadu dolara.

Komesar za zdravstvo države Njujork Hauard Zaker poslao je pismo čelniku Sautemptona Džeju Šnajdermanu i izrazio zabrinutost zbog izveštaja da su hiljade ljudi izašle iz kola, stajali blizu, da je bila VIP zona bez automobila i da se generalno nisu pridržavali socijalne distance.

Dodao je da mu nije jasno "zašto je dozvoljen nastavak koncerta kada je postalo jasno da su stvari izmakle kontroli".

XS
SM
MD
LG