Linkovi

Video desetogodišnjaka koji peva "Bjutiful dej" postao viralan


Skrinšot remiksa objavljenog na JuTjubu na kom 10-ogodišnji dečak peva "Bjutiful dej" u pratnji muzičara Kifnes.
Skrinšot remiksa objavljenog na JuTjubu na kom 10-ogodišnji dečak peva "Bjutiful dej" u pratnji muzičara Kifnes.

Najnoviji viralni video koji je osvojio srca miliona korisnika na društvenim mrežama je desetogodišnji dečak sa Jamajke koji peva o lepoti i zahvalnosti.

Pesma, "Bjutiful dej" ("Beautiful Day2), zajedno sa svojim bezbrojnim remiksima, deli se širom mreža Tik Tok, Instagram i JuTjub.

Dok je video tek nedavno postao viralan, priča o pesmi počela je pre skoro deceniju kada je kantautor Džermejn Edvards debitovao sa "Bjutiful dej" na Jamajci 2014.

Nekoliko godina kasnije, desetogodišnji Rušavn Evers otpevao je pesmu tokom ručka 2017. u osnovnoj školi Top Hill na Jamajci. Njegov učitelj snimio je video snimak sa nastupom u učionici, u kom se takođe vide Eversovi drugovi iz razreda kako simpatično gledaju iz susedne prostorije.

Evers peva u refrenu: "Gospode, hvala ti na suncu / Hvala ti na kiši / Hvala ti na radosti / Hvala ti na bolu / Prelep je dan!"

Video je postavljen na Fejsbuk, gde su ga delili korisnici širom Jamajke u narednim godinama.

Međutim, tek poslednjih nedelja video je postao globalan sa bendovima širom sveta koji su pravili sopstvene remikse.

Južnoafrički muzičar poznat kao Kifnes ("The Kiffness"), koji uglavnom kreira remikse snimaka sa društvenih mreža, napravio je remiks sa ukuleleom koji je prikupio više od 6 miliona pregleda na Jutjubu.

Evers sada ima 16 godina i oduševljen je interesovanjem širom sveta za video.

Za Džamajka Gliner je rekao:

"Ne znam koliko je ljudi pogledalo pesmu, ali za mene je muzika inspiracija. Ponekad kada se osećate loše, muzika vam pomaže da se motivišete".

Originalni tvorac pesme Edvards takođe je imao koristi od oživljavanja svoje pesme, nedavno je potpisao ugovor sa Song Mjuzik U.K, prenela je muzička veb stranica DensholMag (DancehallMag).

XS
SM
MD
LG