Linkovi

I dalje nepoznat datum otvaranja auto-puta, putarina do 3,5 eura


Ministar kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore Mladen Bojanić u petak nije mogao da precizira kada će dionica auto-puta od Smokovca do Mateševa biti puštena u saobraćaj, jer se “čeka procjena stručnih komisija”.

Delegacija ministarstva na čelu sa ministrom Bojanićem i novinarske ekipe obišle su gradilište prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, a ministar je kazao da je"zadovoljan progresom posljednjih par sedmica”.

“Takođe dobili smo uvjeravanje da će kompletna dionca u narednih četiri do pet dana biti pokrivena asfaltom, a da će kompletni građavinski radovi biti završeni do kraja ovog mjeseca. Ono što interesuje sve građane je kada će put biti pušten, a to je odluka koju ćemo prepustiti komisijama i institucijama koje su kompetente da procijene da li je put bezbjedan za puštanje u saobraćaj", kazao je Bojanić.

Ministar je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da bi “cijena putarine na dionici Smokovac – Mateševo mogla da iznosi tri do tri i po eura”.

"Neka prosječna cijena je osam centi po kilometru, tako da kalkulišemo da će cijena putarine na ovoj dionici biti oko tri do tri i po eura", kazao je Bojanić.

Izgradnja prve dionice od Smokovca do Mateševa počela je 2015.
Izgradnja prve dionice od Smokovca do Mateševa počela je 2015.

Upitan da li će se graditi i druga dionica i po kojem modelu,on je rekao da se “trenutno radi idejni projekat, te da se sada razgovara o načinima na koji će se finansirati nastavak izgradnje auto-puta”.

Kada je posrijedi revizija projektne dokumentacije, koju traže nevladine organizacije, Bojanić kaže da nema ništa protiv da se ona uradi i da sva dokumenta budu javno objavljena.

Izgradnja prve dionice od Smokovca do Mateševa je počela 2015. Rok završetka prioritetne dionice je bio 11. maj 2019. Krajem aprila ove godine Ministarstvo kapitalnih investicija zaključilo je sa izvođačem radova kompanijom CRBC prilog ugovora o projektovanju i izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, kojim su se ugovorne strane dogovorile da do kraja novembra svi radovi budi završeni.

Dužina prioritetne dionice autoputa od Smokovca do Mateševa, je oko 42 km.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG