Linkovi

Blumbergova predizborna strategija - investicija u reklame


Majkl Blumberg planira da do 3. marta uloži 600 miliona dolara u svoju kampanju - što je svega jedan odsto njegovog bogatstva

Pošto je preskočio prve kokuse i primarne izbore, milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg prvi put će večeras učestvovati u debati kandidata za predsedničku nominaciju Demokratske stranke u Las Vegasu.

Blumberg je već potrošio milione dolara za reklame na TV-u, radiju i društvenim mrežama čime je povećao svoju prepoznatljivost i podršku u anketama – koja mu je i omogućila učešće u ovoj debati. U pokušaju da osvoji demokratsku predsedničku nominaciju, Blumberg je preplavio američke medije reklamama.

Već je objavio više oglasa nego što su objavili neki od kandidata ukupno, na opštim izborima 2016.”, kaže Džon Fortije iz Centra za dvostranačku politiku.

Bivši gradonačelnik Njujorka i medijski mogul do sada je potrošio više od 300 miliona dolara na reklamiranje. Planira da do 3. marta, kada se održavaju primarni izbori u čak 14 država, potroši još 300 miliona, što je manje od jedan odsto od njegovog ukupnog bogatstva koje iznosi 60 milijardi dolara.

Prema nekim podacima, Blumberg je snimio 185 različitih reklama sa raznim temama: od oružanog nasilja do toga kako jesti picu.

“Gledao sam njegove reklame i dobre su. Imate i druge kandidate sa brdom para koje troše na glup način. Ali, čini mi se da ih Blumberg troši pametno”, smatra Džim Kesler iz organizacije "Treći put".

Blumbergova reklamna kampanja ga je dovela do trećeg mesta na listi demokratskih kandidata, prema anketi organizacije Real Clear Politics.

I dok njegove reklame preplavljuju televizije, radio i društvene mreže, Blumberg se uzdržao od napada na svoje protivkandidate. Umesto toga, Blumberg napada predsednika Donalda Trampa atraktivnim video klipovima, u kojima često koristi ono što je predsedsnik rekao protiv njega.

Blumberg je obećao da će nastaviti svoju reklamnu kampanju protiv predsednika Trampa čak i ako ne osvoji demokratsku predsedničku nominaciju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG