Linkovi

Drugo zlato za Tinu Maze


Tina Maze posle pobede u trci veleslaloma na Igrama u Sočiju

Holandija nastavlja da dominira u brzom klizanju, četvrti put takmičari iz te zemlje bili sami na podijumu...

Jedanaestog dana takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Holandija je preuzela vođstvo kada je reč o ukupnom broju medalja, pošto su njeni brzi klizači osvojili prva tri mesta u trci na 10 kilometara.

Zlato je osvojio Jorit Bergsma sa olimpijskim rekordom - 12 minuta, 44 sekunde i 45 stotinki, dok su se iza njega plasirali Sven Kramer i Bob de Jong. To je četvrti put u Sočiju da su Holanđani bili sami na podijumu, a posle te trke Holandija ima ukupno 20 odličja, ispred Rusije i SAD koje su osvojile po 19, Norveška ima 18, Kanada 16, a Nemačka 15.

Nemačka je najbolja kada je reč o zlatnim medaljama, pošto je do sada osvojila 8, Norveška ima 7, a Holandija 6.

Veliki uspeh ostvarila je slovenačka skijašica Tina Maze, koja je zlatnoj medalji osvojenoj u spustu dodala i zlato u veleslalomu. Tridesetogodišnjakinja iz Slovenj Gradeca prva je skijašica od 1972. godine, koja je na istim igrama osvojila zlatnu medalju u te dve discipline.

U istoj trci, srpska predstavnica Nevena Ignjatović bila je 28, dok je poslednje 67. mesto - daleko sporija od ostalih - zauzela poznata pop-violinistkinja Vanesa Mej, koja je prestavljala Tajland, pod pravim prezimenom Vanakorn.

U u akrobatskom skijanju disciplina "hafpajp", debitantskom takmičenju u Sočiju, uprkos jakom snegu, favorit Amerikanac Dejvid Vajz trijumfovao je ispred Kanađanina Majka Ridla i Francuza Kevina Rolanda.
XS
SM
MD
LG