Linkovi

Kraj dominacije Šona Vajta


Novi i stari olimpijski šampion: Juri Podladčikov (levo) i Šon Vajt u zagrljaju
Novi i stari olimpijski šampion: Juri Podladčikov (levo) i Šon Vajt u zagrljaju

Američki takmičar u disciplini "hafpajp" podbacio u finalu i završio tek kao četvrti, iza Švajcarca ruskog porekla Jurija Podladčikova i dvojice Japanaca - Ajumua Hirana i Takua Hiraoke...

Posle osmogodišnje dominacije u "halfpajpu" i zlatnih medalja u Torinu i Vankuveru, Amerikanac Šon Vajt ostao je bez odličja na 22. olimpijskim igrama u Sočiju.

Vajt je u kvalifikcaijama imao najbolji skor - 95,75, ali je u dva finalna nastupa podbacio i završio je na četvrtom mestu, iza Švajcarca ruskog porekla Jurija Podladčikova, poznatog i po nadimku I-Pod i dvojice Japanaca - 15-godišnjeg Ajumua Hirana i Takua Hiraoke.

Posle četvrtog dana takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Norveška vodi sa 11 medalja, zahvaljujući sjajnim nastupima svojih "nordijaca". Ola Vigen Hateštad pobedio je u muškom kros-kantri sprintu, dok je Maiken Kaspersen Falas osvojila zlato u istoj disciploni u ženskoj konkurenciji.

Prethodno, Kanada je zahvaljujući Dari Hauel, koja je pobedila u sloupstajl skijanju, koje je u Sočiju prvi put olimpijska disciplina, uspela da se izjednači sa Norveškom sa ukupno 9 odličja.

U Sočiju će medalje biti podeljene u ukupno 98 disciplina, 12 više nego u Vankuveru.
XS
SM
MD
LG