Linkovi

Toplo vreme ometa takmičare u Sočiju


Mešavina snega i delova koji nisu pokriveni snegom u blizini staze za alspko skijanje u Sočiju
Mešavina snega i delova koji nisu pokriveni snegom u blizini staze za alspko skijanje u Sočiju

Današnji trening takmičara u spustu otkazan je da bi se sačuvala staza, dok su blagi vremenski uslovi prouzrokovali da staza za nordijsku kombinaciju bude bljuzgava...

Neobično toplo vreme za ovo doba godine ometa takmičenja u Sočiju, i predstavlja izazov za organizatore, posebno kada se zna da meteorolozi predviđaju porast temperature.

Sportisti su već izrazili zabrinutost da mekani sneg, koji se topi, umanjuje njihove mogućnosti da se nadmeću. Današnji trening takmičara u spustu otkazan je da bi se sačuvala staza, dok su blagi vremenski uslovi prouzrokovali da staza za nordijsku kombinaciju bude bljuzgava. Neki od takmičara u jučerašnjoj bijatlonskoj trci na 12,5 kilometara su pali na stazi, koja je bila suviše meka.

Prosečna temperatura u Sočiju tokom februara iznosi oko 10 stepeni Celzijusa, ali je juče najviša dnevna bila blizu 16. Meteorolozi predviđaju kratko zahlađenje za sutra, a onda od četvrtka ponovo temperature od oko 15 stepeni.

Predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Sočiju Dmitri Černišenko rekao je danas da još nema potrebe za rezervama snega, koje su ostavljene za hitne slučajeve, ali da su organizatori spremni da ih iskoriste.

Zahvaljujući toplijem vremenu od proseka u gradu koji inače ima supstropsku klimu, Igre u Sočiju su na putu da ostanu zabeležene kao najtoplije Zimske olimpijske igre u istoriji.
XS
SM
MD
LG