Linkovi

Milo Đukanović se ponovo kandidovao za predsjednika


ARHIVA - Crnogorski predsjednik Milo Đukanović (Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore)
ARHIVA - Crnogorski predsjednik Milo Đukanović (Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore)

Predsjedništvo opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je u petak odlučilo da kandidat te partije na predsjedničkim izborima bude njen lider i aktuelni predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Izbor Đukanovića uslijedio je nakon sjednice Predsjedništva DPS-a održanoj u Podgorici.

62-godišnji Đukanović, čija je partija 2020. poslije 30 godina izgubila vlast od koalicije predvodjene prosrpskim partijama, pokušaće da osvoji još jedan mandat u trci sa više kandidata aktuelne skupštinske većine, među kojima su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Demokrata Aleksa Bečić.

Na izborima se kandidovao i jedan od lidera Evrope sad i bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, nakon što je Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore nedavno odbila da potvrdi predsjedničku kandidaturu drugog lidera tog pokreta Milojka Spajića.

Đukanović je prvi put postao premijer 1991. i na toj funkciji ostao do 1998. godine, a funkciju predsjednika obavljao je od 1998. do 2002. i od 2018. do sada.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart, a krajnji rok za predaju kandidatura, za koje je potreban 8101 potpis podrške, je nedelja 26. februar.

Državna izborna komisija do sada je potvrdila kandidature Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije (SDP), Draginje Vuksanović Stanković.

Ranije je utvrđeno da kandidat za predsjedničke izbore Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović nema dovoljan broj validnih potpisa. Kandidaturu je najavio i Dejan Vukšić (Demohrišćanski pokret).

XS
SM
MD
LG