Linkovi

Direktorka crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije puštena da se brani sa slobode


Policija dovodi Jelenu Perović na saslušanje u Podgorici (Foto: VOA)
Policija dovodi Jelenu Perović na saslušanje u Podgorici (Foto: VOA)

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović, koja je uhapšena u nedelju pod sumnjom da je zloupotrijebila službeni položaj puštena je da se brani sa slobode, odluka je sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Prethodno je Specijalno državno tužilaštvo predložilo Višem sudu da direkrorici ASK-a, kojoj joj je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 72 sata, bude određen pritvor do 30 dana.

Perović je tokom saslušanja negirala krivicu, saopštio je njen advokat Nikola Martinović.

Iz SDT -a je juče saopšteno da "iz dokaza, podataka i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je Perović, kao službeno lice i javni funkcioner, od avgusta 2020. do februara 2024. prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist od preko 60.000 eura".

Jelena Perović, koja je bila predsjednica cetinjskog Osnovnog suda, izabrana je za direktorku Agencije za sprečavanje korupcije krajem jula 2020.

U nedelju su uhapšeni bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i nekadašnji policijski funkcioner Zoran Lazović pod sumnjom da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja. Njima je određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Crnogorsko specijalno tužilaštvo uhapsilo je u posljednje dvije godine više bivših čelnih ljudi pravosuđa i policije, među njima nekadašnju predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu i bivše direktore Uprave policije Veselina Veljovića i Slavka Stojanovića.

XS
SM
MD
LG