Linkovi

DF najavio blokadu “opomene” na 17 saobraćajnica u Crnoj Gori


Lideri Demokratskog fronta u Podgorici najavaljuju blokadu međugradskih saobraćajnica, 23. februara 2021.
Lideri Demokratskog fronta u Podgorici najavaljuju blokadu međugradskih saobraćajnica, 23. februara 2021.

Lider DF- Andrija Mandić najavio je u srijedu za sjutra u 18:30 blokadu 17 medjugradskih saobracajnica u CG u trajanju od sat i po, u znak “opomene da ce se (DF) boriti protiv prekrajanja izborne volje”.

On je rekao da su u tom savezu “strpljivo čekali i pregovarali kako bi se došlo do rješenja aktuelne političke krize”.

“Ali, kad smo vidjeli da i SNP želi da donese neke odluke koje nisu u skladu sa voljom od 30 avgusta, čak i da su delegirali pregovarača o manjinskoj vladi, moramo ih opomenuti da se ne smiju igrati s voljom naroda”, rekao je Mandić.

On je dodao da je “preko 10.000 ljudi tom savezu dalo svoje brojeve telefona i čekaju poziv da izađu na punktove za blokadu".

"Naša akcija počinje sjutra veče u 18.30. Nećemo dozvoliti da Vlada Zdravka Krivokapića priprema izbore, ali bogami ni manjinska vlada", kazao je Mandić i ponovio da su se za ovo ozbiljno pripremali.

On je rekao da će unutar gradova saobraćaj nesmetano funkcionisati, i uputio izvinjenje “svima koji žele da obavljaju međugradski saobraćaj u tom periodu”, navodeći da se u periodu od sat i po od sjutra veče u 18:30 neće moći obavljati međugradski saobraćaj.

Prema njegovim riječima, sjutra će biti poznati punktovi na kojima će aktivisti te koalicije blokirati saobraćaj, a u pitanju je "akcija opomene".

"U Podgorici će biti tri punkta. Nakon te opomene, sjutra ćete dobiti informacije i saznati šta je naša dalja akcija. Vrlo sam bio precizan da DF ne računa samo na vaninstitucionalna sredstva borbe, već i na institucionalna sredstva borbe koje nam stoje na raspolaganju", kazao je Mandić.

Mandic je rekao i da v.d. predsjednika parlamenta Strahinja Bulajić “neće zakazati vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore za 1. mart”, na kojoj bi trebalo da se bira novi predsjednik parlamenta.

"Kada će biti (sjednica), obavijestiće vas Strahinja Bulajić", rekao je Mandić.

XS
SM
MD
LG