Linkovi

Lideri DF-a najavili blokade puteva ako bude dogovora sa DPS-om o Vladi


Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević najavili su da će njihove pristalice blokirati Crnu Goru ako izostane dogovor dosadašnje parlamentarne većine o budućoj vladi i, kako su rekli, iznevjerena volja gradjana.

"Što se tiče koalicije 'Za budućnost Crne Gore' neprihvatljivo je da bilo koji subjekt te koalicije pravi bilo kakav dil DPS-a, jer smo se tako dogovorili prije nego smo zaključili tu koaliciju. Takođe je neprihvatljivo da bilo ko od tri pobjedničke koalicije ide sa DPS-om i svako iznevjeravanje volje građane naići će na veliki otpor svakog političkog subjekta ko želi da odbrani tu pobjedu", rekao je Mandić na konferenciji za medije u Podgorici.

Mandić je najavio da će Demokratski front, u slučaju dogovora sa DPS-om, DF krenuti u snažne proteste.

"To neće biti protesti kakvi se gledaju u Crnoj Gori i gdje neko može da pomisli da se zloupotrebljava crkva, hramovi ili neka važna adresa koja nadrasta političku scenu. Poslaćemo takvu poruku da ćemo blokirati cijelu Crnu Goru", poručio je Mandić i dodao da su se godinama borili protiv DPS-a i Mila Đukanovića.

On je poručio da “danas kada je ta partija (DPS) u opoziciji, nemamo pravo da im dodamo ruku i vratimo na najvažnija mjesta odlučivanja, a to je da budu u izvršnoj vlasti ili da daju podršku njoj".

Knežević je novinarima rekao je da je DF “učinio i čini sve da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine”.

"SNP poslije 25 godina ponovo bira između Mila i Momira", kazao je Knežević i ponovio da će DF tražiti održavanje prijevremenih predsjedničkih država.

On je poručio da “Milo Đukanović poslije svega što je uradio Crnoj Gori ne može ostati na mjestu predsjednika države do aprila 2024. godine".

Knežević je rekao da se DF neće skrivati iza guma, šerpi i petardi, već da će blokirati saobraćajnice.

"Nećemo zabranjivati našem narodu da dođu sa trobojkama i staćemo pod njima i ostalim zastavama sa kojima se diči Crna Gora. Ostajemo čvrsto uz naš narod i izborne principe", poručio je Knežević.

XS
SM
MD
LG