Linkovi

Darmanović: Vjerujem da Srbija neće štititi bjegunca od pravde


Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović (arhiva)
Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović (arhiva)

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović rekao je u srijedu da vjeruje da Srbija neće odlučiti da u svojoj ambasadi štiti bjegunca od pravde Branku Milić, koja se sklonila u srpsku ambasadu u Podgorici nakon što je napustila suđenje na kome joj se sudi za pokušaj državnog udara.

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše pisanje pojedinih portala da je ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac povukao saglasnost da policija uđe u Ambasadu i uhapsi Branku Milić nakon direktive srpskog Ministarstva inostranih poslova, Darmanović je rekao da mu nije poznato tako nešto.

"Mi čekamo odgovor na taj slučaj. Vjerujemo da Srbija neće odlučiti da u svojoj ambasadi štiti bjegunca od pravde i nadamo se da će se stvari riješiti u skladu sa dobrim odnosima dvije zemlje", rekao je Darmanović koji je učestvovao na ministarskom sastanku NATO-a u Briselu.

On je odnose Crne Gore i Srbije ocijenio dobrim, navodeći da se “u politici pojavljuju razne debate i rasprave i ponekad predstavljaju izazove”

Međutim naša ekonomska saradnja, politička i u evropskim integracijama robna razmjena ubjedljivo govore u prilog da su odnosi dvije zemlje dobri", rekao je Darmanović, prenosi RTCG.

Ministar Darmanović je, međutim, istakao da postoje određena pitanja, kao što je slučaj za sudski proces na koji se čeka odgovor Srbije, ocjenjujući da to pitanje nije beznačajno jer se tiče vladavine prava i odnosa zemalja prema vladavini prava.

"Ali stvari rješavamo na način koji mislim da je u interesu svih, vjerujemo da dobre odnose zemlja u regionu pojedine rasprave neće dovesti u pitanje”, rekao je Darmanović, podsjećjući da dvije zemlje imaju “zajedničke ciljeve”. U ponedjeljak otvaramo ova poglavlja i mi i Srbija i te stvari su važnije".

XS
SM
MD
LG