Linkovi

Uhapšena Podgoričanka osumnjičena da je dio grupe koja je obila depo Višeg suda


Vršilac dužnosti premijera Crne Gore Dritan Abazović tokom obilaska mesta gde je iskopan tunel, septembar 2023. (Foto: VOA)
Vršilac dužnosti premijera Crne Gore Dritan Abazović tokom obilaska mesta gde je iskopan tunel, septembar 2023. (Foto: VOA)

Crnogorska policija uhapsila je u četvrtak Podgoričanku Katarinu Baćović, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT), zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, potvrdio je za Glas Amerike, rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

Policija je ranije danas podnijela krivičnu prijavu protiv Baćović zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici, a koji je otkriven u septembru.

Baćovićevoj na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava saopšteno nam je iz tužilaštva.

Crnogorska policija je 23. septembra uhapsila tridesetjednogodišnjeg P.M. iz Podgorice, osumnjičenog da je učestvovao u kopanju tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici Iz Uprave policije tada je saopšteno da uhapšenom P.M. na teret stavljaju "krivična djela zločinačko udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganjem".

Policija je ranije saopštila da traga za najmanje šest osoba osumnjičenih za kopanje 31 metar dugog tunela do sudskog depoa koji je otkriven 11. septembra.

Predsjednik suda Boris Savić, koji je prvobitno rekao da iz depoa nakon pljačke ne nedostaje “gotovo ništa”, u kasnijoj izjavi je kazao da nedostaje oružje iz nekoliko krivičnih postupaka.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić ranije je kazao da su identifikovali osumnjičene za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, kao i da "većina tih lica dolazi iz Srbije i svakako su imali pomagače iz Crne Gore".

Adžić je kazao da je zbog sumnje da su prokopali tunel, podnijete krivične prijave protiv Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991). On je, takođe, saopštio da su prijave podnijete i protiv dvije N.N. osobe, dodajući da ima još najmanje pet lica koja su učestvovala u ovoj krivičnoj radnji.

Depo Višeg suda u Podgorici obijen je 11. septembra. U depou se čuvaju dokumenta i predmeti krivičnih dela kao dokazni materijal i oko 9,5 tona droge, od čega dve tone kokaina i sedam tona marihuane.

Tunel dugačak gotovo 30 metara vodio je od sudskog depoa do stana u suterenu zgrade u centru Podgorice

XS
SM
MD
LG