Linkovi

Crna Gora: 65 novih slučajeva koronavirusa, vakcinisana trećina punoljetnih


“U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata registrovano 64 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a preminulih nije bilo”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. (Foto: AP)
“U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata registrovano 64 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a preminulih nije bilo”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. (Foto: AP)

Nakon više nedjelja stabilizacije broja novoinficiranih koronavirusom, laboratorije u Crnoj Gori u utorak su registrovale 65 slučajeva infekcije virusom od kojeg je do sada u zemlji oboljelo preko 100.000 osoba a 1.623 preminulo, saopštili su zvaničnici.

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata registrovano 64 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a preminulih nije bilo”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje, nakon što je broj registrovanih slučajeva upola veći u odnosu na prošlonedjeljni prosjek.

Prema navodima IJZ, “udio novoopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 19.07.2021. godine je iznosio 3.4 odsto”, dok je vrijednost četrnaestodnevne stope kumulativne incidencije na nivou Crne Gore na jučerašnji dan iznosila 62.93.

"Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 421”, navodi IJZ.

Od početka epidemije u martu 2020. godine, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 100. 755, od kojih su preminule 1.623 osobe.

Zdravstvene vlasti saopštile su i da je u Crnoj Gori do sada 35.6 odsto punoljetnog stanovništva vakcinisano protiv koronavirusa, dok je 32 odsto revakcinisano.

Masovna vakcinacija u zemlji počela je 4. maja, a sada je dato 309.270 doza vakcina protiv koronavirusa.

XS
SM
MD
LG