Linkovi

Medojević podnio ostavku na funkciju poslanika: Vlada nije reformska, uvodi zemlju u krizu


Lider PZP-a Nebojša Medojević (rtcg.me)

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Nebojša Medojević saopštio je u utorak da podnosi ostavku na funkciju poslanika, i ponovio ranije izrečeni stav da je “nova Vlada opasni eksperiment koji će uvesti državu u krizu i da ne odražava političku volju građana”.

"Pokazala je da nije Vlada reformi ni diskontinuiteta. Ako za šest mjeseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj Vlade je uništenje Demokratskog fronta”, rekao je Medojević koji je ocijenio da “Vladom vladaju tajni centri moći", te da su “oni koji su osnovali Vladu to učinili u dogovoru sa Milom Đukanovićem”.

On je na konferenciji za medije povodom pola godine rada Vlade ocijenio da prioritet Vlade Zdravka Krivokapića nije zadovoljenje tranzicione pravde, i dodao da "Vlada ništa nije obećala i ispunila je to obećanje".

On je optužio Vladu da ignoriše Parlament, navodeći da je “očigledno da premijer Zdravko Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke”.

Prema njegovim riječima, od izbora nove Vlade “izgubili smo 9.000 radnih mjesta”, šest mjeseci se troši novac bez kontrole, predloženi budžet je “netačan i već probijen”, a od poslanika se očekuje da glasaju za njega.

On je najavio da će povući svoje amandmane na prijedlog budžeta za 2021, o kome će glasati parlament nakon pola godine privremenog finansiranja, i saopštio da je podnio ostavku na funkciju poslanika.

"Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora Vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu", rekao je Medojević i potpisao odluku o ostavci.

Medojevićev Pokret za promjene ima pet poslanika od ukupno 26, koliko u parlamentu ima desničarski Demokratski front, najjača od tri vladajuće koalicije koje podržavaju Vladu Zdravka Krivokapića.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG