Linkovi

Crna Gora: Nova žrtva koronavirusa, 39 novih slučajeva


Taksista u Podgorici vozi sa zaštitnom maskom. U protekla 24 sata u Crnoj Gori je registrovano novih 39 zaraženih koronavirusom.
Taksista u Podgorici vozi sa zaštitnom maskom. U protekla 24 sata u Crnoj Gori je registrovano novih 39 zaraženih koronavirusom.

Jedna osoba je preminula a 39 je novozaraženo koronavirusom u Crnoj Gori u posljednja 24 sata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u subotu.

“Od poslednjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod kod pacijenata iz Podgorice, 1955. godište koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore”, navodi se saopštenju te zdravstvene institucije.

Istovremeno, laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 326 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 39 novopozitivnih slučajeva infekcije, od kojih je 22 iz Podgorice.

“Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna mjeseca je 53 a od početka godine 62", saopšteno je iz Instituta na javno zdravlje.

IJZ navodi da je od juče popodne tom institutu prijavljen oporavak 111 pacijenata, a. ukupan broj aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1119, od čega 449 u glavnom gradu Podgorici.

Klinički centar Crne Gore u Podgorici saopštio je da se od 26 hospitalizovanih pacijenata zaraženih Kovidom 19, pet njih je životno ugroženo, od kojih su dva pacijenta priključena na “invazivnu mehaničku ventilaciju”.

Od početka epidemije u Crnoj Gori ukupno je registrovano 3588 osoba pozitivnih na koronavirus.

XS
SM
MD
LG