Linkovi

Crna Gora: Pet smrtnih slučajeva, 128 novoinficiranih, počela primjena pooštrenih mjera


Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 427 uzorka na novi koronavirus
Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 427 uzorka na novi koronavirus

Pet preminulih i 128 novoinficiranih današnji je bilans zahuktale epidemije koronavirusa u Crnoj Gori u kojoj je danas počela primjena pooštrenih mjera u opštinama sa najgorom epidemiološkom situacijom, saopštili su zvaničnici u ponedjeljak.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 427 uzorka na novi koronavirus. U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi korona vurus, ukupno je registrovano 128 novopozitivnih slučajeva infekcije”, navodi Institut za javno zdravlje i dodaje da je najviše novoinficiranih, njih 65, iz Nikšića.

Prema IJZ, u posljednja 24 sata “prijavljeno je pet smrtnih slučajeva to iz Pljevalja, Danilovgrada, Berana, Andrijevice i Nikšića, rođenih 1959, 1958, 1955, 1937 i 1940 a koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore (2), OB Berane (2) i OB Nikšić".

“Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 154 a od početka godine 163”, navodi IJZ.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 264 pacijenta, a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 3558.

Nove restriktivne mjere protiv suzbijanja virusa počele su sa primjenom danas, a u Nikšiću, Andrijevici i Beranama one uključuju potpuno zatvaranja ugostiteljskih objekata i zabranu kretanja od 22h do 5 ujutru.

Prema zvaničnoj statistici, od početka epidemije ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom je 10.441.

XS
SM
MD
LG