Linkovi

Crna Gora: Povećanje broja novooboljelih od koronavirusa


ILUSTRACIJA: Prema navodima zvaničnika od petka su dijagnostifikovana 132 novopozitivna slučajeva infekcije SARS-CoV-2 virusom, među kojima 117 gradjana Crne Gore i 15 turista. (Foto: REUTERS/Borja Suarez)

Zdravstvene vlasti u Podgorici saopštile su da su crnogorske laboratorije u posljednja 24 sata registrovale 132 novih slučajeva koronavirusa, nakon što je sredinom nedjelje broj novoinficiranih počeo naglo da raste poslije nekoliko nedjelja stabilne epidemiološke situacije.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IZJ) Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2655 uzorka na novi koronavirus”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Prema navodima zvaničnika od petka su dijagnostifikovana 132 novopozitivna slučajeva infekcije SARS-CoV-2 virusom, među kojima 117 gradjana Crne Gore i 15 turista.

IJZ navodi da je udio novoopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 23.07.2021. godine iznosio 4,97 posto.

Tokom jučerašnjeg dana IJZCGnije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, navodi IJZ.

Vlasti navode da, uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 631.

Od početka epidemijskih dešavanja u martu 2020. godine, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 101.061, kažu u IJZ.

Masovna vakcinacija u zemlji teško pogodjenoj koronavirusom počela je 4. maja, a do sada je obje doze primilo nešto manje od 150.000 gradjana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG