Linkovi

Novih 18 slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori


Montenegro, Podgorica, Police checks a man after the government tightens up measures for coronavirus
Montenegro, Podgorica, Police checks a man after the government tightens up measures for coronavirus

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je u utorak da je u najnovijem testiranju zabilježeno 18 novih slučajeva koronavirusa, pa je ukupan broj oboljelih u zemlji porastao na 109.

“Od sinoćnjeg presjeka analizirano je 115 uzoraka, medju kojima je bilo 14 pozitivnih rezultata”, rekli su ranije iz Instituta, navodeći da je od početka epidemije u zemlji oboljelo 105 osoba.

Iz te institucije su saopštili kasnije popodne saopštili da su tokom dana potvrđena još četiri slučaja, dok se pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazi 6262 osobe.

Dvije osobe pozitivne na koronavirus su preminule, a na intenzivnoj njezi Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici smještena su četiri pacijenta, od kojih je jedan životno ugrožen, saopštili su ranije ljekari.

Nacionalno koordinaciono tijelo za sprječavanje širenja zaraznih bolesti u ponedjeljak je pooštrilo mjere protiv epidemije, pa je gradjanima u narednih 15 dana zabranjen izlazak iz kuća od 19 do 5 sati, a vikendom od subote u 13 sati do ponedjeljka u 5 sati ujutru.

Pored toga, zabranjena su i okupljanja u stambenim prostorima osoba koje nisu članovi domaćinstva, kao i sportske i rekreativne aktivnosti na otvorenom.

Institut za javno zdravlje saopštio je da je deset zdravstvenih radnika u Crnoj Gori pozitivno na koronavirus, dok se u kućnoj izolaciji nalazi njih 237.

XS
SM
MD
LG