Linkovi

Sud odredio pritvor za nedostupnog vlasnika Atlas grupe


Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević (rtcg.me)

Viši sud u Podgorici saopštio je da je odredio jednomjesečni pritvor biznismenu i vlasniku Atlas grupe Dušku Kneževiću, koga tužilaštvo sumnjiči da je bio šef kriminalne grupe okrivljene za pranje novca i sticanje višemilionske koristi, potvdila je za Glas Amerike portparolka tog suda Aida Muzurović.

“Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, odredilo je pritvor okrivljenom Dušku Kneževiću u trajanju od najduže mjesec dana”, potvrdila je Muzurović.

Lokalni mediji objavili su da je istražni sudija odredio pritvor za Kneževića po članu Zakonika o krivičnom postupku, koji propisuje pritvorsku mjeru, ako se okrivljeni skriva ili postoji opasnost od njegovog bjekstva.

Kneževića, koji je po sopstvenim riječima bio dugogodišnji finansijer vladajuće Demokratske partije socijalista, tužilaštvo sumnjiči da je bio na čelu kriminalne grupe, koja je godinama protivzakonito sticala imovinsku korist, a u okviru istrage uhapšeno je četvoro njegovih saradnika.

Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je zbog nelegalnog pribavljanja više od pola milijarde eura krivične prijave protiv 174 fizička i pravna lica, a među osumnjičenima je i šest bivših i sadašnjih službenika Atlas banke.

Okrivljeni vlasnik Atlas Grupe, koji se ne nalazi u Crnoj Gori, poručio je da će se odazvati pozivu tužilaštva, kada završi obaveze u inostranstvu, optužujući predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, za svoj politički progon.

On je na društvenim mrežama objavio video snimak u kojem se vidi kako uručuje koverat doskorašnjem gradonačelniku Podgorice i predsjednikovom savjetniku Slavoljubu Stijepoviću, tvrdeći da se radi o 97.500 dolara, koje je navodno donirao vladajućoj DPS, po prethodnom dogovoru sa Đukanovićem.

Crnogorski mediji javljaju, pozivajući se na nezvanične izvore, da je Stijepović od tužilaštva dobio poziv za saslušanje, zbog snimka koji je objavio Knežević, te da će biti saslušan tokom nedjelje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG