Linkovi

Snažne kiše izazvale poplave u Herceg Novom


ARHIVA - Spasioci evakuišu žrtve poplave tokom vežbe koju je organizovao NATO-ov Evroatlantski centar za koordinisani odgovor na prirodne katastrofe u Podgorici, 3. novembra 2016. (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)

Obilne kiše koje su u noći izmedju srijede i četvrtka pogodile Crnu Goru izazvale su poplave u primorskom gradu Herceg Novom, u kojem je zbog izlivanja potoka blokiran saobraćaj na više saobraćajnica u gradu.

U Herceg Novom je, kako su naveli zvaničnici, od srijede uveče do četvrtka ujutro, palo 163 litra kiše na metar kvadratni, prouzrokujući izlivanje potoka i kanala na javne površine.

Prema informacijama koje prenosi RTCG, najkritičnije je u naselju Meljine, gdje je došlo do zatvaranja i preusmjeravanja saobraćaja, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi pumpama su izbacivali vodu iz poplavljenih objekata.

Komandir smjene Službe zaštite i spasavanja Vidak Vuković rekao je za RTV Herceg Novi da u Meljinama prijeti opasnost da se izlije potok Nemila, te da je zbog obilnih padavina došlo i do izlivanja rijeke Sutorine.

Portal "Vijesti" prenosi da su zbog rasta nivoa Sutorine ugrožena plovila mještana, koja su vezana na poplavljenom dijelu rijeke.

XS
SM
MD
LG