Linkovi

Djukanović pozvao lidere nove većine na konsultacije o mandataru


Milo Đukanović, predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista, obraća se medijima posle izbora u Crnoj Gori 30. avgusta 2020.

Crnogorski predsjednik Milo Djukanović uputio je u ponedjeljak poziv nosiocima lista koalicija koje su na izborima 30. avgusta osvojile većinu poslaničkih mjesta u parlamentu poziv na konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade Crne Gore, saopštio je njegov kabinet.

“Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je, shodno članu 95 stav 5 Ustava Crne Gore, uputio poziv na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore, nosiocima lista koalicija: „Za budućnost Crne Gore“ Zdravku Krivokapiću, „Mir je naša nacija“ Aleksi Bečiću i „Crno na bijelo“ Dritanu Abazoviću, koje su nakon konstitutivne sjednice održane 23. septembra 2020. dostavile predlog za mandatara, potpisan od strane 41 poslanika”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Djukanovićev kabinet u saopštenju dodaje da je termin predviđen za konsultacije sa liderima tri koalicije u četvrtak 8. oktobra sa početkom u 11.00 časova, u zgradi Predsjednika Crne Gore.

“Nakon konsultacija, Đukanović će predlog, u skladu sa Ustavom, dostaviti Skupštini Crne Gore”, saopštio je kabinet predsjednika.

Tri pobjedničle koalicije, koje zajedno imaju tijesnu većinu u 81-članom parlamentu, ranije su usaglasile da će mandatar za sastav nove Vlade biti Zdravko Krivokapić, nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG