Linkovi

Crna Gora: Šest preminulih od Kovida 19, najmlađi imao petnaest godina


ARHIVA - Institut za javno zdravlje Crne Gore
ARHIVA - Institut za javno zdravlje Crne Gore

Zdravstvene vlasti u Podgorici saopštile su u utorak da je u Crnoj Gori u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo šest osoba, od kojih je najmladja imala petnaest godina, a registrovano je 210 novih slučajeva infekcije.

“Među preminulima najmlađi je imao 15, a najstariji 85 godina”, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Prema navodima IJZ, udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 13. decembar 2021. godine je iznosio 10.83 procenata.

Od šest danas registrovanih smrtnih slučajeva povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom, dva su iz Herceg Novog i po jedan iz Podgorice, Kotora, Pljevalja i Nikšića.

“Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.360”, navodi Institut.

U toj ustanovi navode da je, uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori iznosi 1.821.

Prema zvaničnim podacima IJZ, od početka epidemijskih dešavanja u martu 2020. godine, ukupno je u Crnoj Gori registrovano 160.111 slučajeva infekcije koronavirusom.

Od početka masovne vakcinacije početkom maja, u zemlji je revakcinisano 57.7 odsto punoljetnog stanovništva, dok je prvu dozu vakcine primilo 61.2 odsto punoljetnih.

XS
SM
MD
LG