Linkovi

Brnabić u vanrednom obraćanju kritikovala N1 zbog vesti o zatvorenom punktu za vakcinaciju


Premijerka Ana Brnabić rekla je da je "namera N1 bila da pljune na proces vakcinacije"
Premijerka Ana Brnabić rekla je da je "namera N1 bila da pljune na proces vakcinacije"

Premijerka Ana Branabić sazvala je vanrednu konferenciju za novinare kako bi demantovala vest televizije N1 da je punkt za vakcinaciju u Belekspo centru danas bio zatvoren za građane koji su dobili poruku da dođu i prime vakcinu. Brnabić je oštro kritikovala televiziju N1 i rekla da je "intencija bila da se pljune na proces vakcinacije". Novinarka televizije N1 Jelena Zorić rekla je da su novinari pokušavali da provere informaciju zbog čega ne radi Belekspo centar, ali da nisu dobili odgovor iz nadležne e-Uprave.

Belekspo centar, prema rečima premijerke, nije danas ni trebalo da radi, a ljudi koji su ispred tog objekta davali izjave za N1, imali su zakazane termine vakcinacije za sutra, ali su pogrešili i otišli danas kada je punkt bio zatvoren.

"Ja sam proverila sa svojim timom šta se desilo i ta gospođa ima zakazanu vakcinaciju sutra, 17. februara. Mi smo se čuli sa tim ljudima, oni su se izvnili, rekli da nisu proverili SMS poruku. Pritom, imamo laž da su tamo bile desetine ljudi, što takođe nije tačno. Laž neviđenih razmera. A zašto, da bi se srušio imidž Srbije u inostranstvu? Zašto ovo radite?", rekla je premijerka.

Brnabić je rekla da su vest N1 preneli i "mediji bliski njima", a da je "završila i na sajtu Glasa Amerike". Glas Amerike preneo je vest sa portala N1, uz naznačen izvor i sa linkom na prvobitnu vest objavljenu jutros posle 10 časova, uz konstataciju da nije poznato zbog čega Belekspo centar ne radi.

"Ovo je crvena linija, kap koja je prelila čašu, informacija koja je mogla da se proveri da ste samo želeli", poručila je Ana Brnabić na vanrednoj konferenciji za novinare koja je sazvana nekoliko sati ranije.

Novinarka televizije N1 Jelena Zorić objasnila je da su izjave građana ispred Belekspo centra objavljene na portalu N1, najpre emitovane u programu uživo "što ne može da se kontroliše". Zorić je dodala i da su potom novinari pokušali da provere navode građana, ail da im je rečeno da "direktor e-Uprave Mihajlo Jovanović "neće davati izjave".

Novinarka N1 je pitala premijerku da li "zaista misli da N1 želi da sruši plan vakcinacije dok se i novinari te televizije vakcinišu protiv Kovida 19".

Na konstataciju premijerke da je novinarka na terenu trebalo da "proveri sms poruke građana", te da bi onda videla da im je vakcinacija zakazana za sutradan, Zorić je objasnila da novinari to ne rade jer "nije pristojno", a i nisu pripadnici bezbednosnih službi.

Premijerka je upitala da li N1 "ovo radi zato što su politički protivnici", na šta joj je novinarka te teleivizije odgovorila da ih "ne meša sa opozicijom" i da nisu politički protivnici, već novinari koji rade svoj posao.

Portal N1 je u popodnevnim satima objavio informaciju da je iz e-Uprave rečeno da "danas nije planirana vakcinacija u Belekspo centru".

XS
SM
MD
LG