Linkovi

"Bojkot je protest protiv nefer sistema"


Učesnici debate "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora" u organizaciji Građanskog otpora
Učesnici debate "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora" u organizaciji Građanskog otpora

Bojkot je protest protiv nefer političkog sistema, protiv dokazane izborne prevare i neslobode u izborima, izjavila je profesorka Vesna Rakić Vodinelić na tribini "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora", održanoj ispred Narodne skupštine u organizaciji Građanskog otpora.

Ona je ocenila da je "kovidski interegnum" samo pogoršao stvari i istakla da se nikada nije desilo da jedna novinarka ode u policijski pritvor "zbog teksta koji je objavila, a za koji se pokazalo da je tačan", piše Fonet.

Na debati ispred Skupštine učestvovalo je nekoliko profesora Beogradskog univerziteteta, a u publici su bili i lideri opozicionog Saveza za Srbiju, dok su na stepeništu Skupštine sedeli poslanici Dveri koji štrajkuju glađu. Na tribinu o bojkotu došao je i lider Pokreta slobodnih građana koji će na izborima učestvovati.

Rediteljka Milica Kralj je kazala da na izbore neće izaći jer pokušava da sačuva ono malo zdravog razuma koji je u njoj preostao i "vrišti".

Profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković istakla je
da bojkot "jeste ulazak u političku nestabilnost", koja je za nju "velika šansa za opozicione snage" da poslušaju građane i uvide njihove potrebe.

Ona je ocenila da građani neće izaći na izbore i poručila predsedniku da se "igra sam".

XS
SM
MD
LG