Linkovi

Pet zahteva Boška Obradovića koji i dalje štrajkuje glađu


Član pokreta Dveri Ivan Kostić i lider Dveri Boško Obradović štrajkuju glađu ispred Skupštine Srbije (izvor: Tviter profil Boška Obradovića)
Član pokreta Dveri Ivan Kostić i lider Dveri Boško Obradović štrajkuju glađu ispred Skupštine Srbije (izvor: Tviter profil Boška Obradovića)

Lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji peti dan štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije, izneo je pet zahteva vlastima za koje je rekao da ne predstavljaju "ni pretnju, ni ultimatum" i da vlast može da ih ispuni za sat vremena, prenosi Fonet.

Obradović je rekao da su zahtevi poštovanje Ustava i Rezolucije 1244, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštita eparhija Srpske pravoslavne crkve i vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

Lider Dveri je poručio da aktuelna vlast mora "javno da se odredi o očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije", da podrži neselektivan rad tužilaštava i sudova, a ne da rade po nalogu vlasti, i da učini sve kako bi zaštitila SPC i vernike u Crnoj Gori.

Obradović traži i da vlast napravi "minimalistički iskorak prema slobodi medija" što bi predstavljalo jednočasovnu emisiju na RTS u večernjem terminu na kojoj bi objasnili svoje zahteve.

Traži i da vlast odgodi izbore i da se sa opozicijom dogovori o novom terminu i uslovima slobodnih i poštenih izbora, kako bi se smirilie tenzije u društvu.

Boško Obradović štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije od nedelje. U štrajku mu se pridružio i član pokreta Dveri Ivan Krstić.

Prethodnih dana glađu su štrajkovali i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić navodeći da tužilaštvo nije reagovalo na napade Boška Obradovića na ministre i poslanike ispred skupštine.

Martinović je prekiuo štrajk glađu u utorak, a potom je MUP podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića i ostalih učesnika u incidentu ispred Skupštine.

Obradović je najavio da se neće pozivati na poslanički imunitet povodom prijave zbog incidenta, ali da traži da se pre toga krene u procesuiranje sličnih slučajeva.

XS
SM
MD
LG