Linkovi

Bivši marinac stradao u akciji spasavanja dečaka na Tajlandu


Komandant tajlanskih foka Arpakorn Jukongkaev saopštio je da je pripadnik foka stradao prilikom akcije spasavanja dečaka

Bivši pripadnik tajlandskih foka Samaran Punan preminuo je kada je ostao bez kiseonika i u pokušaju spasavanja 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine Tam Lung na severu Tajlanda.

Bivši marinac stradao u akciji spasavanja dečaka na Tajlandu
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

"Unutrašnjost pećine je puna izazova i opasnosti. Vodnik Samaran je u pećinu stavio boce sa kiseonikom i dok je išao prema izlazu iz pećine izgubio je svest. Njegov kolega, ronilac mu je pružio prvu pomoć, ali Samaran nije dolazio svesti. Prenesen je nazad u treću komoru gde je pored svih pokušaja prve pomoći ostao u besvesnom stanju, a odatle je prebačen u bolnicu”, rekao je komandant tajlanskih foka Arpakorn Jukongkaev.

Samaran je prva žrtva operacije spasavanja dečaka i njihovog fudbalskog trenera koja je počela pre skoro dve nedelje.

Najavom novih padavina, tajlandske vlasti razmatraju druge mogućnosti spasavanja 12 dečaka I njihovog trenera iz poplavljene pećine.

Spasioci tragaju za eventualnim pukotinama kroz koje bi mogli da dopru do dece.

U akciju spasavanja dece uključeno je nekoliko stotina ronilaca, vojnog osoblja i volontera. Deca su, za sada, kažu zvaničnici u dobrom zdravstvenom stanju, a hrana i lekovi im se redovno dostavljaju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG