Linkovi

Bitka za Kobani i dalje traje


Kobani posle jednog od vazdušnih napada Koalicije predvođene SAD

Bez obzira na podršku iz vazduha koalicije predvođene SAD, ekstremisti Islamske države nastavljaju da osvajaju teritoriju u okršajima sa pripadnicima lokalnih kurdskih paravojnih snaga...

Bitka za kontrolu snad sirijskim gradom Kobanijem se nastavlja - i dok kurdske i snage Islamske države vode žestoke okršaje u tom gradu, turska vojska motri s druge strane granice.

Borbe u i oko Kobanija nastavile su se i danas ništa slabijim intenzitetom nego prethodnih dana. Pripadnici Islamske države napadaju kako bi zauazeli strateški važan grad na granici s Turskom, a Kurdi pokušavaju da se odbrane. Međutim, bez obzira na podršku iz vazduha koalicije predvođene SAD, ekstremisti nastavljaju da osvajaju teritoriju.

Tokom celog dana u okolini Kobanija čuje se pucnjava iz vatrenog oružja, a iznad grada diže se dim - rezultat najmanje sedam vazdušnih napada koje je koalcija izvela u poslednja dva dana.

Ujedinjene nacije upozorile su da bi u slučaju da Kobani padne u ruke Islamske države, hiljade ljudi mogle da budu masakrirane. Izaslanik svetske organizacije za Siriju Stafan de Mistura juče je pomenuo da bi Kobani u tom slučaju mogao da doživi ono što se 1995. dogodilo u Srebrenici.

XS
SM
MD
LG