Linkovi

Bil Kozbi proglašen krivim za seksualni napad


Bil Kozbi napušta sudnicu posle izricanja krivice, 26. april 2018.
Bil Kozbi napušta sudnicu posle izricanja krivice, 26. april 2018.

Američki komičar Bil Kozbi proglašen je krivim po sve tri tačke optužnice za drogiranje i zlostavljanje nekadašnje prijateljice 2004. godine, što predstavlja odlučujuću pobedu za tužioce u jednom od prvih suđenja zvezdama za seksualne napade, u eri #MeToo pokreta.

Osamdesetogodišnji Kozbi, poznat po ulozi simpatičnog oca u TV hitu "Kozbi šou", suočen je sa do 10 godina zatvora za svaku tačku optužnice za seksualni napad na Andreu Konstend, koja sada ima 45. godina.

Suđenju je prisustvovala i Lili Bernard, jedna od mnogih žena koje su optužile Kozbija za seksualno zlostavljanje.

"Ovo je pobeda ne samo za nas 62 koje smo ga javno optužile, već i za sve žrtve seksualnog napada, bilo da je reč o muškarscima ili žena", rekla je Bernard novinarima.

Sudija je presudio i da Kozbi može da ostane slobodi do kasnijeg izricanja kazne, uz kauciju od milion dolara.

Tužilac je tražio da se Kozbi odmah privede, navodeći da postoji veliki rizik da će da pobegne, zato što ima avion.

"On nema avion, kretenu", odgovorio je Kozbi.

Konstend je među desetinama žena koje su optužile poznatog glumca za seksualni napad. Za sve ostale tužbe se veruje da su zastarele.

Jednoglasna odluka porote, u kojoj je bilo sedam muškaraca i pet žena, doneta je manje od godinu dana nakon što druga porota nije mogla da donese odluku o istim optužbama. Tužioci su ipak odlučili da ponovo pokrenu parnicu protiv Kozbija.

XS
SM
MD
LG