Linkovi

Bez presude Kozbiju, suđenje se vraća na početak


Bil Kozbi dolazi na jedno od ročišta, 15.juna 2017.

Američki sudija naložio je ponovno suđenje u postupku protiv slavnog komičara Bila Kozbija, optuženog za seksualne napade, jer porota nije mogla da donese jednoglasnu odluku o tome da li je Kozbi kriv.

Porota u gradu Noristaun u Pensilvaniji, bila je u blokadi nakon 50 sati razmatranja optužbi da je Kozbi seksualno maltretirao Andreu Konstand 2014. Ona ga je optužila da je svom domu u Filadelfiji, drogirao kako ne bi mogla da se opire I potom seksualno napao. Kozbi je sve negirao.

Porota je nekoliko puta od sudije tražila dodatna objašnjenja za dokaze iznete tokom suđenja, lli tražila da ponovo presluša neka od svedočenja.

Porotnici su još u četvrtak obavestili sudiju da ne mogu da se usaglaase oko presude, ali ih je on uputio da nastave da rade I probaju da donesu jednoglasnu odluku. Pošto do danas nisu mogli da se dogovore, suđenje se vraća na početak.

Tužioci su podsetili da Kozbi ostaje optužen za tri pokušaja namernog seksualnog napada.

Osim Andree Konstand, čiji je slučaj jedini završio na sudu, još 50 žena žalilo se da ih je Kozbi seksualno napadao, ali ga za to nikada nisu tužile.

Ako se dokaže da je Kozbi kriv, čeka ga doživotni zatvor.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG