Linkovi

"To što je Tramp uradio sa Ukrajinom nije za opoziv"


Savetnica u Beloj kući Kelien Konvej

Kelien Konvej, jedna od najbližih saradnica predsednika Donalda Trampa, pravdala je njegov razgovor sa ukrajinskim predsednikom i istakla da to što je Tramp uradio "nije za opoziv".

"Ništa od toga nije ni teško krivično delo, niti manji prekršaj", rekla je Konvej za CNN komentarišući osnov zbog kojeg su demokrate pokrenule istragu o opozivu predsednika Trampa.

Istraga o opozovu predsednika Donalda Trampa pokrenuta je 24. septembra u donjem domu Kongresa, pošto je anonimni uzbunjivač prijavio da je predsednik u razgovoru sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim zloupotrebio položaj i ugrozio nacionalnu bezbednost time što je obustavio isplatu vojne pomoći Kijevu dok Zelenski ne pokrene istragu o poslovanju sina demokrate Džozefa Bajdena u Ukrajini.

Ipak, Kelien Konvej je rekla da ne zna da li je Tramp incijalno uslovio isplatu vojne pomoći istragom o Bajdenu.

"Komotno mogu da kažem da Tramp nikada nije pomenuo "uslugu za uslugu" ili 2020. godinu u telefonskom razgovoru sa Volodimirom Zelenskim...Da budemo pošteni: u tom razgovoru se ne pominje zaustavljanje isplate pomoći, koju su na kraju dobili", rekla je Konvej.

Demokrate su negirale ove tvrdnje Bele kuće. Kongresmen Eliot Engel je za ABC rekao da je predsednik nelegalno zadržao isplatu tog novca koji je Kongres prethodno odobrio.

Predsednik Donald Tramp napisao je na Tviteru da su "mnogi slušali njegov razgovor sa ukrajinskim predsednikom i da se niko nije žalio", zbog toga što je "razgovor bio potpuno primeren, čak savršen".

"Moj rejting unutar Republikanske stranke je 95 odsto", napisao je Tramp.

Kelien Konvej je za CNN rekla da "Džo Bajden nije zaštićen od posledica svojih nekadašnjih poteza" kada je, za vreme mandata Baraka Obame zajedno sa evropskim liderima pritiskao Ukrajinu da otpusti državnog tužioca jer nije istraživao korupciju na najvišem nivou.

Bajdenovi su negirali sve optužbe koje im se stavljaju na teret.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG