Linkovi

Dve decenije Američke privredne komore: Partnerstvo američkog biznisa i Srbije


ILUSTRACIJA - Delovi slagalice u bojama zastava SAD i Srbije
ILUSTRACIJA - Delovi slagalice u bojama zastava SAD i Srbije

Digitalna transformacija, agenda za ekološki čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i poslovna integracija kroz regionalne inicijative, četiri su prioriteta na kojima će Američka komora u Srbiji ("AmČem" AmCham), sa svojim članicama, intenzivno raditi u narednom periodu, rečeno je na obeležavanju dve decenije AmČema.

Kako je saopšteno, predsednik Upravnog odbora AmČema Stefan Lazarević je na obeležavanju 20 godina tog poslovnog udruženja rekao da veruju da su ti prioriteti ključni za nastavak kreiranja predvidljivog i stabilnog poslovnog okruženja, kao i da će i sa narednom Vladom Srbije nastaviti da sarađuju u tim oblastima, preneo je FoNet.

Lazarević je naveo da AmČem okuplja više od 210 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su u Srbiju investirale više od 14 milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 građana Srbije.

"Naš cilj je da kroz partnerstvo sa Vladom Srbije unapređujemo poslovnu klimu, da promovišemo najbolje američke i evropske poslovne prakse i vrednosti, kao i da kontinuirano omogućavamo profesionalni razvoj članova i unapređenje obrazovanja prema potrebama poslovne zajednice", kazao je Lazarević.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na proslavi je, kojoj su prisustvovali mnogobrojni predstavnici AmČem članica, domaćih i međunarodnih kompanija, medija, kulturnog i javnog života, istakla da je tokom 20 godina AmČema uvek bio snažan i pouzdan partner Vlade.

"Zajedno smo radili na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i doprineli da Srbija postane jedan od svetskih lidera u privlačenju stranih direktnih investicija. Zajedno smo menjali najvažnije zakone, administraciju, kreirali reforme u oblasti vladavine prava kako bi pravosuđe u Srbiji bilo potpuno nezavisno, doprineli da srpska privreda ima sigurnost i bezbednost da ulaže i da se širi", rekla je ona.

AmČem će i u budućnosti nastojati da promoviše vrednosti američkog biznisa i truditi da bude za svakim stolom za kojim se razgovara o unapređenju privrednog ambijenta, kao i ostalim temama koje se odnose na privlačenje investicija, zapošljavanje i poštovanje najviših standarda u svim sferama poslovanja, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG