Linkovi

Godfri: SAD uložile 4 milijarde dolara u Srbiju i podržavaju je 100 odsto


Fotografija Entonija Godfrija sa zvanične stranice Stejt departmenta
Fotografija Entonija Godfrija sa zvanične stranice Stejt departmenta

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da SAD stoprocentno podržavaju strateški prioritet Srbije - razvoj demokratske, moderne i napredne evropske države, Srbiju kao članicu evropske porodice država, zemlju u kojoj vladaju mir, demokratija i vladavina prava.

Stabilna i napredna Srbija je dobra za biznis, kao i za porodicu, i mladim ljudima daje razlog da ostanu ovde i pomognu uspeh Srbije, rekao je Godfri, uz poruku: SAD su spremne da pomognu Srbiji da to ostvari, rekao je u izjavi posle susreta sa članovima Američke privredne komore u Srbiji,

"Članice Američke privredne komore zaposljavaju 20.000 ljudi, uložile su četiri milijarde dolara", rekao je ambašador SAD i dodao da su njegova vrata uvek otvorena za članove poslovne zajednice.

"Neka te brojke rastu", izjavio je Godfri.

Kako je rekao ambasada pruža podršku američkim firmama u Srbiji, kao i njihovim lokalnim partnerima i da politika može mnogo naučiti od biznisa, posebno što se tiče priče o američkim i srpskim firmama koje sarađuju, otvaraju radna mesta, donose napredak.

"Članice Američke komore su ključni deo te priče i primer su regionalne i međunarodne saradnje", izjavio je Godfri.

Predsednica Američke privredne komore Jelena Pavlović rekla je da je susret sa novim ambasadorom bila prilika da saznaju koji su prioriteti u odnosima SAD i Srbije.

Ona je istakla da su članovi komore na branču sa ambasadorom razgovarali o ekonomskim pitanjima u Srbiji i regionu, o podršci putu Srbije ka Evropskoj uniji, kao i o unapređenju vladavine prava.

Američka privredna komora u Srbiji ove godine slavi punoletstvo, okuplja više od 200 stotine američkih, međunarodnih i velikih domaćih kompanija, podsetila je ona i rekla da je komora bila nosilac brojnih inicijativa što će nastaviti da radi i dalje uz izuzetnu saradnju sa ambasadom SAD.

XS
SM
MD
LG