Linkovi

Bajden čestitao Dan državnosti: SAD stoje uz Crnu Goru


ARHIVA - Milo Đukanović i Džoyef Bajden u Minhenu, 2015. godine
ARHIVA - Milo Đukanović i Džoyef Bajden u Minhenu, 2015. godine

Američki predsjednik Džozef Bajden uputio je predsjedniku Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore čestitku povodom 13. jula‬ - Dana državnosti‬‬, poručujući da će SAD nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori u napretku prema EU, saopštio je Đukanovićev kabinet u ponedjeljak.

"U ime američkog naroda Vama i narodu Crne Gore čestitam Dan državnosti - 13. jul. Naše zajedničke vrijednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država”, navodi se u čestitki Bajdena.


Bajden je, kako navodi Đukanovićev kabinet poručio da će SAD “sa radošću nastaviti da pružaju snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na njenom euro-atlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji".

Prema navodima saopštenja, Bajden je čestitao i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO Savezu, navodeći da prisustvo Crne Gore unapređuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbjednost, te da je bilo "važno čuti crnogorske inpute tokom žnedavnog NATO samita u Briselu”.

“Sjedinjene Države stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do sajber-napada, gradeći našu otpornost na vrijednostima koje dijelimo i na posvećenosti demokratiji", zaključio je Bajden.

XS
SM
MD
LG