Linkovi

Napad u Kabulu, najmanje 30 mrtvih


Pripadnici avganistanskih snaga bezbednosti na mestu gde se odigrao današnji napad

Grupa pobunjenika iz redova Talibana izvršila napad na zgrada u kojoj se nalazi specijalna jedinica avganistanskih bezbednosnih snaga pod okriljem avganistanske obaveštajne agencije, odgovorne za zaštitu vladinih funkcionera....

Najmanje 30 osoba je poginulo, a više od 320 je povređeno, kada je rano jutos grupa pobunjenika iz redova Talibana sprovela bombaški i napad vatrenim oružjem u glavnom gradu Avganistana Kabulu.

Meta napada bila je zgrada u kojoj se nalazi specijalna jedinica avganistanskih bezbednosnih snaga pod okriljem avganistanske obaveštajne agencije, odgovorne za zaštitu vladinih funkcionera.

Napad je počeo oko 9 ujutro po lokalnom vremenu, kada je bombaš samoubica detonirao eksploziv u vozilu ispred ulaza. Predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova je novinarima rekao da su u vozilu bile "stotine kilograma eksploziva".

Zvaničnici navode da je potom usledio intenzivni sukob vatrenim oružjem između napadača i avganistanskih bezbednosnih snaga, koji je trajao nekoliko sati i u kojem su stradali svi napadači, od kojih su se neki digli u vazduh.

Taliban je preuzeo odgovornost za napad.

XS
SM
MD
LG