Linkovi

Novo snežno nevreme u SAD, otkazane stotine letova, zatvorene škole i vlada


ARHIVA - Kupola zgrade Kongresa iza gomile snega na Kapitol hilu, 5. januara 2022. (Foto: Reuters/Tom Brenner)
ARHIVA - Kupola zgrade Kongresa iza gomile snega na Kapitol hilu, 5. januara 2022. (Foto: Reuters/Tom Brenner)

Sjedinjene Države zahvatilo je novo sniježno nevrijeme, sa više od 15 centimetara snega u nekim delovima istočne obale, što je ponovo dovelo do zatvaranja škola i službi federalne vlade u prijestonici Vašingtonu i dodatno poremetilo aviosaobraćaj, dva dana nakon što je zbog mećave zatvoren jedan od glavnih međudržavnih autoputeva u Virdžniji.

Upozorenja na zimsku oluju bila su na snazi od Vašingona do Mejna, gde se očekuje da će svaki sat padati najmanje 3 cm snega. U nekim delovima Kentakija, Virdžinije, Pensilvanije, Njujorka i Merilenda palo je od 15 do 20 centimetara snega, a u nekim gradovima u Konektikatu i Masačusetsu i više od 30 centimetara.


Na aerodromima u Njujorku, Bostonu i prestonici Vašingtonu, otkazane su stotine letova, prema vebsajtu Flightaware.com.

Guverner Nju Džersija Fil Marfi proglasio je vanredno stanje u toj državi i pozvao stanovnike da ne izlaze na puteve. Na srednjem zapadu, registrovane su izuzetno niske temperature - 32 stepena ispod nule u Viskonsinu, Minesoti, Ajovi i Severnoj i Južnoj Dakoti.

Reč je o drugoj snežnoj oluji koja je ove nedelje pogodila istok Amerike. U ponedeljak je u tom regionu palo do 30 centimetara snega, a deonica autoputa u Virdžniji, duga 80 kilometara, bila je neprohodna. Hiljade vozača biče su primorane da prenoće u automobilima, neki bez hrane, vode i grejanja na veoma niskim temperaturama.

XS
SM
MD
LG