Linkovi

Američki sekretar za odbranu u Kabulu


U.S. Secretary of Defense Chuck Hagel addresses the International Institute of Strategic Studies (IISS) conference in Manama, Bahrain, on Saturday, Dec. 7, 2013.

Čak Hejgel odmah po dolasku u Avganistan razgovarao sa tamošnjim ministrom odbrane, ali se neće videti sa predsednikom zemlje Hamidom Karzaijem...

Američki sekretar za odbranu Čak Hejgel kaže da ga je avganistanski kolega Bismila Kan Mohamadi uverio da će bezbednosni sporazum dve zemlje biti potpisan "blagovremeno".

Hejgel je danas doputovao u posetu Kabulu, ali se neće videti sa predsednikom Hamidom Karzaijem, skojim kako je rekao nije ni tražio sastanak, niti mu je Karzai uputio poziv da se susretnu.

Prethodno, Hejgel je bliskoistočne lidere uverio da se SAD ne odriču svojih obaveza prema tom regionu, posle nedavno postignutog privremenog sporazuma sa Iranom o spornom nuklearnom programu Teherana.

Govoreći na regionalnom bezbednosnom forumu u Bahreinu, Hejgel je pokušao da ublaži strahovanja da bi taj sporazum, zajedno sa budžetskim problemima u SAD i povlačenjem trupa iz Avganistana, mogao da signalizira smanjenje američke posvećenosti toj oblasti.
XS
SM
MD
LG