Linkovi

Aktivisti: 73 osobe ubijene u blizini Alepa


Sirijska opservatorija za ljudska prava da su poginuli živeli u selu Kan Tuman i drugim selima u okruženju, koja su posle skoro nedelju dana borbe, ponovo u rukama džihadista, povezanih sa al-Kaidom...

U borbama grupa povezanih sa al-Kaidom i vladinih snaga u Siriji, ubijene su 73 osobe u jednom selu u blizini Alepa, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Grupa sa sedištem u Londonu, koja kroz mrežu saradnika u Siriji prati građanski rat u Siriji, koji traje više od pet godina, navodi da su džihadisti uspeli da ponovo preuzmu kontrolu u selu Kan Tuman i drugim selima u okruženju posle skoro nedelju dana sukoba sa vladinim snagama.

Selo se nalazi oko 15 kilometara jugoistočno od Alepa i ima stratešku važnost za pobunjenike zbog svoje blizine autoputu Damask - Alepo, koji spaja sirijsku prestonicu Damask sa nekoliko velikih gradova duž zapadne sirijske granice.

Napad je izvršila grupa islamista poznatija kao Džaiš al Fatah, koja je odbacila nedavne napore SAD i Rusije da smanje intenzitet sukoba u Alepu.

XS
SM
MD
LG